Tens un text acabat?

 

I el vols publicar mitjançant una editorial tradicional

Abans d’abordar l’aventura de publicar un llibre, si el que vols és convertir-te en un/a escriptor/a professional, és assegurar-te que el producte que oferiràs a una editorial és la millor versió possible del text que has escrit. Si no ho has fet abans, la recomanació és que demanis a una assessora literària i lingüística que faci una ullada al teu text. Un informe professional et donarà la resposta exhaustiva a la pregunta. El lector o la lectora professional farà una anàlisi del teu text i t’aconsellarà, si és que són necessaris, canvis per tal de millorar el teu text. Fes cas de les seves propostes: un/a lector/a professional basa la seva valoració sobre criteris editorials i lingüístics.

Malauradament, molt poques editorials t’expliquen els criteris de selecció del material per publicar. Quan et retornen un original et diuen que no s’ajusta als seus criteris editorials, però no t’expliquen què no està bé, del teu llibre o de quina manera el pots millorar.

El panorama editorial actual està molt saturat. Tant, que fins i tot hi ha editorials tradicionals que no accepten originals d’autors novells. Busquen nous autors en concursos literaris o directament a internet, entre autors autopublicats que tinguin molt ressò entre els seus lectors. D’altres editorials opten per acceptar, només, propostes de llibre. Si els agrada la idea, treballen amb l’autor l’escriptura del llibre amb l’ajut d’un/a editor/a.

De tota manera, publicar amb una editorial tradicional continua sent la manera més fàcil d’accedir a una carrera professional en el món de l’escriptura, perquè són aquestes empreses les que tenen el monopoli (o gairebé) de la distribució en llibreries i altres punts de venda.

I vols saber si un/a agent literari/a voldria representar-te

 Una manera d’entrar al món editorial tradicional és mitjançant un/a agent literari/a. Aquests professionals es fan càrrec de la carrera d’un/a escriptor/a si consideren que els seus llibres o les seves propostes de llibre poden tenir èxit. No és fàcil que vulguin adoptar a les seves files nous escriptors o escriptores, però coneixen a la perfecció el món editorial i tenen entrada a les editorials tradicionals gràcies al seu prestigi. Només els millors textos seran llegits per aquests professionals.

 

I vols fer una autopublicació, però necessites una professional que corregeixi i maqueti el teu text i en faci el disseny de la portada

 Una altra opció per aconseguir que el teu text es converteixi en un llibre a paper o en format digital és optar per l’autopublicació. Potser no vols convertir-te en un escriptor professional, més aviat tens la il·lusió de publicar el llibre que has escrit amb tant d’esforç. Potser has trucat a les portes de les editorials tradicionals i de les agències literàries i no has trobat resposta. Potser has decidit que confies en el món digital o tens la convicció que podràs moure la distribució del teu llibre pel teu compte. Llavors l’autopublicació és la teva solució.

Per emprendre el procés de publicació cal que el teu text sigui la millor versió que n’has pogut escriure, hagi passat per les mans d’un/a corrector/a perquè no hi hagi faltes d’ortografia i tipografia, estigui maquetat i tingui un disseny de coberta (portada, llom i contraportada). Després, caldrà buscar la millor opció d’autopublicació: paper o format digital? Buscarem pressupostos i opcions de publicació en digital per ajudar-te a fer que el teu llibre vegi, finalment, la llum.

I no saps quines opcions de publicació tens i les vols conèixer

Per a una persona que s’inicia en el món de la publicació el camí és ample i molt ramificat. Si vols assessorament exhaustiu sobre les possibilitats de publicació i els pros i contres de cadascuna de les opcions, no dubtis a posar-te en contacte amb Escriureipublicar.

Podràs optar per un assessorament puntual o per un acompanyament en el procés de disseny i publicació.

 

ALGUN DUBTE?