Tens una idea?

 

I no saps com començar a escriure un text, una novel·la o un conte

Tens una idea i vols convertir-la en un conte, en una novel·la, en un llibre de coneixements, en un llibre de no-ficció, però no saps per on començar. Sempre has pensat que volies ser escriptor/a, però no saps com posar-t’hi perquè una cosa és imaginar i una altra de molt diferent és saber escriure el que tens al cap.

Necessites que algú t’expliqui el procés d’escriptura, des de la idea fins al text professional. Vols que algú et faci conèixer trucs per crear personatges atractius i diferenciats, escenes d’acció, la justa mesura de la descripció, diàlegs creïbles i enginyosos, situacions atractives. Vols familiaritzar-te amb les estructures clàssiques de les novel·les, com fer que l’emoció del teu text creixi i enganxi els lectors. Vols tenir un estil propi i seductor.

Pots optar per una assessoria puntual o per un acompanyament durant tot el procés de creació del teu llibre.

I no saps com organitzar tota la informació de què disposes

Saps moltes coses sobre el tema que t’apassiona i en tens molta informació. Has buscat en arxius, has investigat, has parlat amb persones diverses sobre allò que et fascina, però no saps com organitzar la informació per convertir-la en un text que la gent pugui consultar.

Formes part d’una entitat o una associació i vols donar-la a conèixer o fer una memòria històrica de la seva trajectòria. Tens molta informació disponible però no saps com convertir-la en un llibre.

Necessites una assessora literària que t’expliqui com indexar la informació, que t’ajudi a destriar el que és més important i el que és anecdòtic, que t’acompanyi en el procés de crear imatges, dibuixos o esquemes entenedors, que organitzi tot el volum d’informació de què disposes per convertir-la en un llibre amè, interessant i publicable. Vols saber com crear una bona bibliografia. Has de decidir a quin públic anirà destinat el teu llibre: infants, joves, adults experts o adults sense un coneixement previ sobre la matèria.

Pots optar per una assessoria puntual o per un assessorament que duri tot el procés d’escriptura.

 

Vols que algú escrigui un llibre sobre un esdeveniment, un personatge, una associació, una efemèride…

Tens informació que vols transmetre o una gran idea que vols donar a conèixer, però no tens ni temps ni disposició de posar-te a escriure un llibre per aconseguir els teus propòsits.

Podem parlar del projecte, plantejar-nos quina és la seva finalitat, a quin públic volem arribar, què volem donar a conèixer, de quina informació es disposa, amb quines persones ens podríem entrevistar, si caldria revisar arxius o fer fotografies actuals, i  també quina imatge volem donar de l’esdeveniment, del personatge, de l’associació, de l’entitat o com volem donar a conèixer l’efemèride. Hem de saber de quant de temps disposem per crear el projecte i publicar-lo, i quin tipus de publicació surt més a compte pel públic al qual es vol arribar i el pressupost previst.

Crearem un calendari d’actuació, un pressupost detallat i una imatge de com serà el producte final que s’obtindrà.

Vols fer unes memòries o una biografia novel·lada i no saps com començar

Creus que la teva experiència vital o la d’algú altre és prou singular i t’agradaria donar-la a conèixer. Vols crear un llegat per als teus fills o nets o vols rememorar la figura d’algun familiar o de la família sencera. Vols reflexionar sobre el fet de viure o sobre un episodi de la vida que t’ha tocat de prop. Vols convertir la vida d’algú que coneixes o la teva pròpia en una novel·la.

Pots optar per l’acompanyament durant el procés d’escriptura de la teva autobiografia o de les memòries de la persona estimada o bé pots decidir que una escriptora professional escrigui les teves experiències o les d’una altra persona partint d’entrevistes, de recerca d’informació i de fotografies existents.

 

ALGUN DUBTE?